Amsterdam / Weesp zaterdag 3 juni 2023

 

Stoomlocomotief en 150 jaar Gooilijn.

 

Lief dagboek,

 

Ik heb me verslapen, maar toen ik net wakker werd hoorde ik een stoomlocomotief door Weesp denderen. Jammer dat ik het gemist had maar dat wist ik ook niet van te voren. Ik denk dat het mee te maken kan hebben met 150 jaar spoor. Ergens op Twitter te lezen had ik namelijk wel van begrepen dat de Gooilijn (Amsterdam - Weesp - Hilversum - Utrecht/Amersfoort) dit jaar 150 jaar bestaat. Dus dat is ook direct mosterd na de maaltijd maar inderdaad komen er vanaf 10 december 2023 nachttreinen te rijden op die lijn.


 

Amsterdam / Weesp maandag 15 mei 2023

 

Moederdag

 

Terere van dat er gisteren moederdag was geweest had ik chocolaadjes voor mijn moeder gekocht. Zij was er ontzettend blij mee en we hadden ook thee gedronken. Voor het eten vielen mijn ogen eventjes bijna dicht. Kennelijk was ik moe van eergisteren geworden met dat burendag. Maar wel heel erg zinvol en voldaan. We hadden weer asperges gegeten met ei en aardappels en roombotersausje. Was heerlijk. Ik was gelijk weer naar huisgegaan.

 


 

Amsterdam / Weesp maandag 15 mei 2023

 

Burendag 2023

 

Lief dagboek,

 

Afgelopen zaterdag was er op het Weespergilde weer een burendag. Eerst kwam er voor kinderen een clown die deed net als of hij ging vissen en maakte die kinderen aan het lachen. Daarna gingen Victor en Vincent (mijn buurmannen) electrisch gitaar spelen. Nadat ze hadden gitaar gespeeld was het wachten totdat we konden gaan eten voor de BBQ. Het viel mijn buurvrouw Hannie op dat er 11 mensen vegetarisch hadden besteld en de rest met vlees.

 

Toen dat geserveerd kregen kon iedereen dat gaan pakken. En mijn ouders waren ongeveer tot 20:00 u gebleven en gingen daarna naar huis. Maar het feest was nog niet afgelopen en dat duurde tot middernacht.


Enschede / Amsterdam / Weesp zaterdag 13 mei 2023

 

Vuurwerkramp Enschede 23 jaar geleden.

 

Op Twitter gaan er al geruchten rond dat de Vuurwerkramp in Enschede al sinds vandaag precies 23 jaar geleden was. Op dat moment dat het toen gebeurdde reed de trein waar ik toevallig in zat tussen Meppel en Zwolle. Mijn moeder was ongerust en ze dacht toen dat ik in Enschede was. Ik had anders best wel dood of zwaar gewond kunnen zijn als ik in Enschede was. Maar dat was gelukkig niet zo. En dat is ook een ander traject waar ik toen in zat.

Maar toevallig wel in dezelfde provincie. Ik had toen ik in Zwolle was slecht bereik en smartfoons had je in die tijd nog niet. Destijds moest ik met een Telfort GSM doen ik had toen die Pak en Bel en toen van Swing 2000. Maar dat toestel had ik in Amsterdam gekocht. Helaas in Zwolle geen bereik. Wel hoorde ik mijn GSM steeds af gaan, omdat mijn moeder steeds ongerust over mij maakte toen. Ik was speciaal via Amsterdam gereisd en daar had ik toen wel bereik. Maar die GSM's waren toen niet zo populair dan dat het nu is.


Update Amsterdam / Weesp vrijdag 12 mei 2023

 

Post pakket onzeker maar komt morgen en Tante Miri

 

Lief dagboek,

 

Tante Miri was weer gekomen vandaag. Zij had wat huishoudelijke dingen bij mij gedaan, daarna zijn we naar de Albert Heijn gegaan om boodschappen te doen. Ik had al een aantal dingen gehaald maar op de terugweg was ik het broodbeleg vergeten en ook de wasmiddel. Maar anderzijds wist ik niet of ik namelijk genoeg geld had op de bank. Omdat ik direct de Ziggo rekening moest betalen had ik weer opnieuw geld aan mijn moeder gevraagd. Zij had het weer op mijn rekening gestort en ik kon dat weer gaan halen. Ik was weer 's-avonds weer naar de Albert Heijn gegaan.

En ik had toen broodbeleg en wasmiddel gehaald. De wasmiddel is in de bonus. En de blikjes alcoholvrij bier ook dus ik had € 19,13 korting. Terug voor de ingang van de Albert Heijn stonden er jongens te rond te hangen ook met softdrugs.

Ik voelde me niet zo heel erg senang maar ik dacht gelijk ook bij mezelf niets over zeggen en ook niets mee gaan bemoeien. Desteniettemin dat de kans kleiner is dat ik door ze in elkaar zou worden geslagen. Maar gelukkig toen ik daar voorbij was, kon ik rustigaan weer naar huis gaan.

 

Ik moest ook op tijd tijd zijn voor mijn pakket dat bezorgd werd, maar die komt kennelijk pas de volgende dag.


Hilversum / Amsterdam / Weesp woensdag 10 mei 2023

 

Weer naar Het Trefpunt geweest

 

Lief dagboek,

 

Ik was weer samen met Rob gisteren weer naar het Trefpunt geweest. We hadden 3 envelopjes met negatieven moeten scannen. Dat ging gelukkig wel goed. In verband met dat het ging plenzen de hele dag door was ik onzeker geworden of de treinen wel zullen gaan rijden. Afgelopen weekend trof rond Weesp en Amsterdam een blikseminslag waardoor er namelijk geen treinen reden. Uit voorzorg ook dat ik toen ook met de auto was gegaan. Mijn vader heeft mij toen er naar toe gebracht ik was daarom niet met de trein gegaan. Gelukkig had ik voor de zekerheid eergisteren ook een broodje mee genomen voor de lunch voor gisteren dus ook frisdrank had ik toen ook meegenomen uit de supermarkt.

 


Amsterdam / Weesp woensdag 10 mei 2023

Nieuwe tuinbak

 

Lief dagboek,

 

Van mijn ouders heb ik een nieuwe tuinbank gekregen. De vorige tuinbank was van slecht hout gemaakt en begon ermee te rotten. Ook was het zeer gevaarlijk om op te gaan zitten omdat de kans nog al groot was dat je dan er door kon zakken. Ik ben er ontzettend blij mee en ik had me toen ook niet van te voren gerealiseerd dat het ook gevaarlijk kon zijn. Voorkomen is misschien dan ook beter dan genezen.


 

Enschede / Apeldoorn / Amsterdam / Weesp zaterdag 6 mei 2023

Hangdraadconstructie was 23 jaar geleden vroeger zeldzaam in Nederland.

 

Lief dagboek,

 

Ik ontdek nu pas uit de foto's van in het jaar 2000 vroeger waren genomen in Apeldoorn en in Enschede dat er toen vroeger de Enigste plaatsen waren met hangdraadconstructie. De foto met de Koploper (zie boven) was vroeger genomen in Enschede en de foto onder met ICE International was vroeger ook een bijzondere foto genomen in Apeldoorn ook met hangdraadconstructie. Deze bovenleidingen met hangdraadconstructie waren vroeger in Nederland zo'n 23 jaar geleden nog alleen in Apeldoorn en in Enschede te zien. Het waren ook zeldzame bovenleidingen van vroeger toen er denk ik nog armoede was en geen stevige portalen konden vinden. Ik neem aan dat Prorail ze nu allang hebben weggehaald en dat er nu in Nederland helemaal geen hangdraadconstructie meer te vinden zijn. 

 


 

Texel zaterdag 6 mei 2023

Texel 2002

 

Lief dagboek,

 

We waren kennelijk al eerder op Texel geweest. Deze foto's waren 2002 dus van 21 jaar geleden.  Ik vond het toen leuk om die grote meeuwen (Jan van Gent) te voeren. Maar sommige mensen vonden dat kenbaar te eng. Maar dat viel toen mee. Dat ijzeren ding wat we op Texel zagen dat wordt ook weleens De Kaap genoemd. Ik wist toen helemaal niets van mijn biologische moeder. Dat was pas vijf jaar later.

 

Ik ging toen de meeuwen voeren en mijn moeder met haar blote voeten op het Texelse strand.


 

Hilversum / Amsterdam / Weesp zaterdag 6 mei 2023

 

Op de verjaardag van Maryluz.

 

Lief dagboek,

 

Mijn zus vierde vandaag in kleine kring haar verjaardag. Alleen mijn ouders en ik waren uitgenodigd. Omdat ik een VVV bon had gegeven had zij een kettinkje van gekocht. Zij gaat binnenkort met vakantie op de Azoren in Portugal. Daar doet zij een Ritret (denk iets van mindfullnes en yoga) en dan komt zij helemaal tot rust. Zij vertelde dat ze weer een baan gaat krijgen bij een kinderdagverblijf in Hilversum. Medio zomer gaat zij dan aan het werk. Omdat zij ook haar opleiding voor heeft wordt zij daarom eerder sneller aangenomen.  We hebben nog wat bijgepraat tijdens haar verjaardag. Thee, koffie en gebak waren lekker dus het gaat goed met haar.

 


 

Amsterdam / Weesp donderdag 4 mei 2023

 

Boevenstreek

 

Lief dagboek,

 

Ik was vandaag weer naar het Stationshuiskamer gegaan. Ik bestelde 2 kaasbroodjes en een cappucino. Ik kon daar lekker gaan zitten nuttigen. Ik zag de bedienster aan het vegen was. Nadat ze had geveegt en ik alles op had zei ik tegen haar: "En de groenten en tot sinas!" De bedienster schrok een beetje van maar ik vond het wel een leuke boevenstreek van me. Maar omdat ik daar weleens vaker kom dacht ik gelijk ook al dat ze mij kende van gezicht inmiddels. Maar het moment inderdaad vond ik achteraf wel een beetje komisch.

 


 

Arnhem / Amsterdam / Weesp woensdag 3 mei 2023

Van kwade tot ook weer goede mensen op Twitter

 

Lief dagboek,

 

Wat een dag en al die reacties op Twitter, als of mensen niets beters te doen hebben dan op mij te gaan afreageren. Ik las in de media dat er een atleet was overleden. En Dafne Schippers kende haar al. Ik reageerde toen kalm van: "Die naam zegt mij niets. Ik denk dat voor Dafne Schippers al een hele opluchting zou geven als zij er niet meer is."

 

Gelijk al vlam in de pan en dat het een stomme opmerking van mij was en hersenloze reactie en bla bla bla. Ik ben er namelijk niet verder tot in discussie gegaan en ik heb daarom ongeveer 5 mensen daardoor moeten gaan blokkeren omdat al toen reactie op reactie ging en dat ik misschien mijn grote bek moest gaan houden.Maar tja die mensen die vaak op gaan reageren ken ik vaak niet en zijn gewoon vreemde mensen. Ik ken ze ook niet persoonlijk. En maakt mij ook geen zak uit of iemand Gerrie zal heten of Pietje of Klaasje. Gewoon blokkeren en dan verder niet op reageren. Ik kon al merken dat die mensen die op mijn reactie gingen reageren verder toch uit verveling verder niets te doen hadden.

 

Even rust in de tent.............en ook weer goeie mensen op Twitter.

Ik dacht eventjes daarna rust in de tent. Ik kom op Twitter ook goeie mensen tegen. Een jongeman die nu in een scootmobiel zit maar kennelijk waren dat wel fijne praatjes. Zijn naam is Sigeourny Thompson. Hij schreef dat hij vroeger in de Albert Heijn had gewerkt en tot mijn verbazing in de Maxis in Muiden. Ik kom er achter omdat hij vroeger in Diemen had gewoond.

 

En hij kent Weesp en Hilversum best wel goed. Hij was daar weggegaan omdat het niet zo leuk was om daar te gaan werken, maar hij heeft er best wel veel verstand van. Hij zei dat Albert Heijn een onderdeel is van Ahold en net als de Etos en Gall&Gall vallen namelijk onder Ahold. Inmiddels is hij verhuisd naar Arnhem maar ik heb best wel leuke reacties over hem kunnen lezen op Twitter. Dus er zijn ook goeie mensen en zo is de wereld ook veel kleiner. Ik vind dit ook bij toeval en ook grappig.

 


 

Texel / Amsterdam / Weesp, dinsdag 2 mei 2023

 

Terugblik op Texel en Ajax werd toen landskampioen

 

Lief dagboek,

 

Vorig jaar in mei waren wij toen voor een midweek op Texel. Ik vond het best daar hard waaien/stormen. En ik vond het toen al te frisjes. Desondanks werd Ajax toen landskampioen en dat was toen ook veel beter. Ik kon niet naar het stadion had geen kaartje maar ik dacht toen wel aan ze. Toen we op Texel waren waren we naar De Koog geweest en ook naar de Slufter en naar Den Burg om te gaan winkelen en bij de Slufter hebben wij wat vogelspotters leren kennen.

We mochten in hun verrekijker gaan kijken en was best wel interessant dat we dit mee mochten maken. Maar ook waren we even naar De Cocksdorp gegaan. Mijn moeder had dit dorpje anders voorgesteld op een of ander manier had ze een andere beeld dan wat in werkelijkheid toen uit zag. Ik vond het jammer dat de hoofdweg toen was afgesloten waardoor we toen steeds moesten omrijden. Maar gelukkig is dit alweer achter de rug. We hebben wel iets van genoten en misschien dat we ooit weer daar heen kunnen gaan. Maar hopelijk wel op beter weer.

 


 

Kortenhoef / Amsterdam / Weesp maandag 1 mei 2023

 

Zelfs softdrugs: Weer wat van geleerd.

 

Lief dagboek,

 

Ik vertelde aan mijn begeleider Michel dat toen ik vroeger 18 was dat ik destijds in de gabbertijd in Amsterdam 2 jointjes had geblowd. Michel zei ook tegen mij dat hij vroeger ook ooit in Turkije had gedaan maar dat was not done omdat de kans wel is dat je daar werd opgepakt. In Nederland is er een gedoogbeleid. Maar niet overal in het openbaar en op straat mag tegenwoordig geblowd worden. Maar terug in de gabbertijd. Destijds hadden jongeren toen vaak Cavello's of Australianpakken aan. En als je hardcore aanzet werd iedereen er namelijk gek van. Op gabberfeesten werdt er gehakt (gedanst op hun manier) maar vaak was er op dat soort feestjes ook drugs en drank op het spel. Denk ook aan cola met XTC bijvoorbeeld en Red Bull van die energydrankjes.

Toen ik vroeger 2 jointjes had geblowd zag ik het Centraal Station niet meer en was bij de drukke weg juist heel erg gevaarlijk oversteken. Ik had wel platgereden kunnen worden, maar gelukkig was het voetgangerslicht op groen. Ik voelde me toen niet erg lekker en was weer terug naar huis gegaan .

 

Ik merkte meteen aan de mensen toen ik destijds ging blowen dat heel veel mensen mij toen gingen negeren. Niemand wou toen met mij praten of zeggen, omdat ze toen dachten dat ik verslaafd was aan die softdrugs. Verder ook met gokken. Stel als ik tegen iedereen ga zeggen dat ik meer dan € 1.000,00 gokschuld zou kunnen gaan hebben (is gelukkig niet waar, maar stel dat) dan zullen de mensen mij ook gaan negeren en ik zou dan ook mijn beste vrienden daardoor kwijt gaan raken. Ook net als met softdrugs zou niemand willen praten met me. Alleen de meeste mensen kunnen mij anders gaan negeren. Nee al die verslavingen zelfs met alcoholverslaving kan namelijk averechts gaan werken maar wie zegt dat ik aan iets verslaafd aan ben?? Gelukkig is dat niet zo. Maar het had namelijk veel anders verkeerd kunnen gaan aflopen met me.


Den Haag / Hilversum / Weesp / Amsterdam maandag 1 mei 2023

Den Haag Centraal versus de VPRO Gids

 

Lief dagboek,

 

Ik had enige tijd geleden een proefabonnement lopen op Den Haag Centraal. Ik had toen een compleet abonnement genomen.  Dat beviel me voor in het begin redelijk, maar later kwam ik er achter dat Den Haag Centraal in grote lijnen dezelfde journalstiek heeft als de VPRO gids. Eigenlijk is Den Haag Centraal meer bestemd voor de Hagenezen en eigenlijk niet voor mensen uit Amsterdam en Weesp. Evengoed kwam het via de post aan en ik kon het ook digitaal gaan lezen. Maar wat ik toch toen van langs kreeg is dat Den Haag Centraal voortaan veel later in de brievenbus zal verschijnen, omdat Den haag Centraal voortaan niet meer via 24 uursverzending gaat doen maar eerder met een 48 uursverzending.

Dus dat betekende ook dat ik het krantje uiterlijk voor zaterdag binnen kreeg. Omdat er ook concert-en balletvoorstellingen erin waren vermeld kon ik daar ook nooit heen gaan. Maar dat was toch in Den Haag en ik vond dat krantje toch op die manier tegenvallen en ook niet rendabel genoeg voor mezelf dat ik dat proefabonnement niet mee heb verlengd.  Omdat is gebleken dat de VPRO Gids toch dezelfde journalstiek gebruikt als Den Haag Centraal, kan ik dan net zo goed de VPRO Gids gaan nemen, alleen zit er dan geen ballet-en concertvoorstellingen bij. Maar dat geeft voor mij helemaal niets, dan moet ik dan meestal anders hals over kop naar Den Haag gaan racen. En dat gaat niet binnen 3 tellen vanuit Weesp of vanuit Amsterdam of Hilversum.

 


 

Amsterdam / Petarukan maandag 1 mei 2023

 

Heimwee gevoelens en over adoptie.

 

Lief dagboek,

 

Ik besef ook wel hoe de emoties bij mij kan gaan opwekken als blijkt dat ik heimwee kan hebben naar mijn geboorteland. Niet alleen vanwege mijn biologische moeder, maar ook als er bijvoorbeeld een Javaanse dansvoorstelling is kunnen mijn gevoelens opwekken. Het hangt er namelijk helemaal van af hoe diep de emoties zijn. Soms ook vanuit mijn ziel heb ik wel eens de nijging om toch te gaan huilen. Maar bij sommige momenten ook niet. Indonesische muziek die je kan horen brengt tot aan je ziel met je mee. En voor bepaalde sfeer, dans en ritme die je ziet en hoort kunnen ook heimwee met zich af spelen. Je beseft al gauw dat je ook weer verlangen hebt naar vroeger hoe het toen daar was, maar inmiddels kan het in Indonesië al na 15 jaar al plots al zijn veranderd.

 

Ruim 15 jaar geleden brachten wij een bezoek in Indonesië naar de zoektocht van mijn biologische moeder. Ik zou eigenlijk na corona en na 15 jaar al weer terug willen gaan. Maar zowel financieel als organisatorisch is voor mij niet meer te doen omdat mijn adoptieouders al op leeftijd zijn en dan is nog maar de vraag wie ik dan mee krijg. Ik vrees ook als ik bijvoorbeeld een van mijn begeleiders mee neem dat ze namelijk ook geen ervaring kunnen hebben in mijn geboorteland, omdat ze nooit zijn geweest. Maar ik denk wel dat de herinneringen die toen al waren dat die bij mij altijd zullen gaan blijven. Dat ik geadopteerd ben kan ik ook niets aan doen. Maar mijn leven had wel anders uitgezien als ik niet geadopteerd zal zijn.

Verder kan ik mijn biologische moeder ook best wel gaan missen. Het is voor de meeste best wel ingrijpend en zeker als je in een land komt waar je verder nog nooit bent geweest. Ik denk ook dat het leven van geadopteerden wel verschillend is. De ene heeft helemaal geen interesse om zijn of haar biologische ouders te vinden, maar de anderen weer wel. Sinds de corona ben ik extra voorzichtig. En ik ga niet al te vroeg staan te juichen als ik opgeven moment toch kan gaan.

Successen hoor je meestal ook wel maar zet mij niet voor de camera want TV programma's zoals Tros Vermist en KRO Spoorloos daar kan ik meestal ook niet tegen. Het zijn meestal van die huilprogramma's. En als iemand bijvoorbeeld uit Brazilië is geboren en in Nederland is geadopteerd dan wekt al gauw emoties op. En natuurlijk hoef je bijvoorbeeld Pietje Puk die in Brazilïë geboren is niet te kennen. Maar toch die emoties vallen ook soms niet te begrijpen waarom anderen mensen zijn afgestaan en in Nederland geadopteerd zijn.